Gand...


marți, 7 iulie 2009

Puterea sacrificiului pentru altul...



Incredibil video, sper sa-l intelegeti, chiar daca, in sine, este extrem de trist! Dar oare sacrificiul nu inseamna deseori si moarte?

4 comentarii:

  1. :(
    mi-au dat lacrimile
    putini dintre noi fac asta:(

    RăspundețiȘtergere
  2. @ gaby

    pe mine m-a tulburat complet. ce perfect a reusit sa exprime autorul filmuletului sacrificiul ridicat la asemenea nivel existential! nevoia imperioasa a sacrificiului suprem pentru a-i scapa pe ceilalti... poate erau straini, sigur insa traiau aceeasi drama, pt ca erau aproape identici ca aspect. sa fi fost vorba de un popor? de o idee? orice e posibil! important este ca asemenea exemplu rar intalnim in realitate. ei sunt niste eroi! unii ar spune nebuni!

    doamne, nici n-as vrea sa se intampla asa ceva in lumea mea, dar uneori iata cum viata celorlalti cere sacrificiul vietii unuia sau mai multor oameni! pentru libertate, pentru eliberare de concepte invechite...la fel cum muntele isi ia tributul de la montaniarzi, cum marea isi ia tributul de la iubitorii de mare...

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am putut să ma uit până la sfârțit...e prea trist.Din totdeauna au existat oameni care s-au sacrificat pentru o idee, pentru o cauză, pentru libertate, pentru un crez, etc. Să ne gândim la cei din închisorile comuniste care au suferit imens pentru libertatea de exprimare, pentru ca ființa umană să nu mai fie încătușată, spriritul să fie liber.Să ne amintim de tinerii care s-au sacrificat la așa-zisa revoluție pentru ca noi să avem o viață mai bună. Din păcate, s-au jertfit inutil.
    Consider că nu merită să ne sacrificăm decât pentru familie. Alții nu ne apreciază gestul sacrificial.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ mira

    ai perfecta dreptate. eu l-am vizionat insa de mai multe ori si chiar am plans. m-am regasit oarecum in acest filmulet, cu toate ca nu mi-am sacrificat viata ci ... sanatatea. dar, sunt impacata cu mine insumi. cred ca asa se simt toti cei care se sacrifica pentru ceva, cineva: impacati si inalti, ca niste ingeri!

    RăspundețiȘtergere