Gand...


sâmbătă, 25 aprilie 2009

Curcubeul


in curcubeul tineretii mele

domina albastrul

apoi turcoazul

azuriul

un graunte de roz

o picatura de alb

si o lacrima

gri-transparenta.

Daca n-ar fi curcubeul

m-as fi topit la prima ploaie

ingenunchind spre nori

cu mainile in chip de rugaciune.

5 comentarii:

  1. persoanele inteligente, erudite sunt complexe si de aceea este greu sa traiesti in preajma lor, mai ales daca sunt femei. Barbatilor nu le plac femeile inteligente si puternice, vor ca ei sa fie masculul Alfa.

    RăspundețiȘtergere
  2. revin ptr clarificare

    cand spun ca barbatii vor sa fie "masculul Alfa", nu e pleonasm. Ma refer la ideea de a conduce cuplul, de a face numai cei vrea el, fara a lua in seama alte pareri. In momentul in care exista cineva care are o idee mai buna decat a sa, nu se bucura, ci i se face teama.

    RăspundețiȘtergere
  3. oare de ce e greu sa traiesti in jurul unei femei inteligente? mie mi se pare ca e chiar simplu. omul inteligent (fie el barbat sau femeie) este mai tolerant, dar poate fi complexat de una, de alta...frustrat tot de una, de alta :(((

    cred insa ca barbatii se feresc de femeile puternice deoarece asta este o calitate masculina si ar intra oarecum pe terenul lor :))) femeile puternice sunt si incapatanate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un curcubeu de gânduri
    de culori transpuse in randuri...

    De n-ar fi existat curcubeul, sigur
    o femeie l-ar fi inventat
    pentru a-si putea exprima trăirile!

    Simina Silvia Şcladan

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc simina pt farama de lumina care ai adus-o cu venirea ta in lumea poeziei mele. da, curcubeul ar fi fost inventat de oamenii sensibili care au talentul de a-si exprima trairile. Te imbratisez, draga Simina

    RăspundețiȘtergere