Gand...


miercuri, 10 martie 2010

Principiile mele asa... ca o spovedanie :)

Gina ma obliga sa reflectez si atunci m-am apucat de treaba :)

1. Nimic din ceea ce mi se intampla nu este ... intamplator. Nici macar oamenii care-mi apar in cale. Pentru toate exista un motiv, important este sa-l descopar. Am invatat ca oamenii vin si pleaca, doar unii lasa o amprenta ce nu poate fi stearsa niciodata. Pe acestia ii iubesc. Amprentele sunt insa putine :)


2.Las actiunile mele sa vorbeasca despre mine. Regret ca nu pot face mai mult cu toate ca am forta, intelepciune, viziuni, proiecte reformatoare de sisteme... Asta se datoreaza defectelor mele: nesantajabila, verticala, personalitate puternica, profesionista, onesta, obiectiva, neinrolata in vreun partid, secta, organizatie... Astazi, toate acestea sunt considerate defecte. Valorile umane contemporane sunt confundate cu conturile bancare, pozitia sociala, carnetul de partid, relatiile la nivel inalt... Mi-ar placea sa fiu un model pozitiv pentru tanara generatie si mi-as dori sa-i vad traind intr-o altfel de lume, mult diferita de a noastra.

3. Nu cred in Dumnezeu dar cred intotdeauna in mine! Nu cred nici in noroc dar cred cu tarie ca fiecare are un destin bine definit. Orice ar face omul si oricat s-ar zbate sa si-l schimbe, nu va reusi daca nu "sta scris" sa se schimbe - Maktub. Ceea ce trebuie sa se intample se va intampla oricum. Omul nu este arbitrul propriei sale vieti. Totul este o iluzie! Viata e desertaciune. Sunt in cautarea dreptatii pentru ca in sistemul nostru de convingeri si minciuni nu gasesc nicaieri dreptatea! Stii de unde vine iubirea de dreptate? Din teama de a nu suferi de injustitie!

4. Nu pot sa fiu un om obisnuit pentru ca sunt un om extraordinar! Sic! Ma defineste mult lumina: ca om, ca stare, ca simtire, ca daruire. Deseori imi spun ca lumina mea intalneste lumina altuia la fel de interesant ca mine :)) Sunt o femeie puternica. Multi ma percep pe net ca fiind barbat. Mi s-a spus ca eman si transmit o forta speciala, masculina :)). Si daca tot iubesc lumina, sigur voi straluci intr-o zi :)

5. Un curcubeu care ramane un sfert de ceas pe cer nu mai este privit de nimeni. Originalitatea este ceea ce ma atrage si ma provoaca. Conceptia mea despre munca? Atunci cand exista pasiune, munca e perceputa ca un hobby :) Pasiunea anuleaza ideea de inrobire prin munca. Creatiile pasionatilor sunt remarcabile. Nu suport tirania si regulile stricte. absurde. Ma sufoca. Consider ca fiecare are nevoie de spatiu si libertate pentru a se desfasura si a da randament in ceea ce face. Fara cicaleli si fara colegi pisicosi, pesimisti, plangaciosi, insistenti... Cand se munceste, se munceste cu spor, cand se face o pauza, nu se discuta despre munca. Imi place munca in echipa. Detest lenea, eschivarile, turnatoria etc...

6. A accepta jignirile cuiva, inseamna ca ii dai dreptate. Jignesc doar atunci cand sunt jignita. Niciodata nu sunt prima care ataca! Ma consider o persoana politicoasa, diplomata, foarte bine educata si capabila de a purta discutii contradictorii in limitele bunului simt. Chiar apreciez opiniile diverse pe aceeasi tema cu conditia ca ele sa fie argumentate. Datorita franchetei, am avut multe de suferit, insa asta e... nu pot fi falsa nicicum.

7.Oamenii sunt prizonierii propriei minti. Am o imaginatie bogata iar in sufletul meu colinda vesnic un copil rebel si zburdalnic... Iubesc faptura vesela din sufletul meu. N-o voi ucide niciodata. Citesc dincolo de cuvinte, patrund in priviri, in gesturi....Simt! Nu pot comunica prea bine cu oamenii obtuzi, conservatori chiar daca pe unii ii inteleg.

8. Suferinta nu ma lasa indiferenta, dar daca e prea multa, tampeste! Nu e nevoie sa mi se ceara ajutorul pentru ca am capacitatea de a "presimti" nevoile celuilalt. Suferinta mea o car in tacere. Nu ma plang decat f.f.rar. Nu dau pomeni la cersetori. Ochii tristi ii cunosc dintr-o multime. La fel si pe cei flamanzi. Mi-ar fi placut sa lucrez intr-o pensiune pentru copiii abandonati. Sunt convinsa ca as putea aduce multa fericire si implinire in viata lor, cu conditia sa existe ambientul necesar. Imi place sa fac oamenii fericiti. Stiu sa rad cu toata inima. Impreuna cu cineva sau singura. :)

9. Nu tradez, dar am fost tradata caci si tradarea e scrisa-n legile omenesti :( Durerea a fost cumplita deoarece tradarile au venit din partea unor oameni in care aveam mare, mare incredere. Indiferent ce mi-ar face unul sau altul, nu pot cobori pana acolo incat sa tradez ceea ce ne-a unit initial. Foarte greu imi aleg prietenii pentru ca am si aici niste principii, de aceea cand dau ochi in ochi cu tradarea, ma doare in primul rand pentru ca n-am stiut sa-l apreciez corect pe acel om.

10. Am nevoie de un timp de reflexie, meditatie, relaxare si libertate. Daca nu as avea timp pentru toate astea, mi l-as lua singura. Indiferent de pret. Imi place sa ma descopar si sa ma redescopar. Sa ma creez si sa ma re-creez. Am nevoie de un timp in care sa traiesc doar pentru mine. Refuz sa ma incarc cu lucruri negative. Sunt optimista. Imi place sa rad, sa dansez, sa fumez dimineata 5 tigari la o cafea tare ascultand blues. Iubesc marea. Furtuna de pe mare ma linisteste. O identific cu propria durere si mi-o sparg cu furie de stanci. Imi place fotografia, poezia... Filmez cand gasesc ceva interesant, montez video, imi transpun propriile mele sentimente in tot ceea ce fac. Sunt o pasionala. Am frustrari legate de nedreptate. Nu ma intereseaza de unde au altii averi, ma intereseaza de ce eu nu pot sa fac mai mult pentru altii. Nu sunt invidioasa. Am o doza mare de toleranta dar fac alergie la prostie. Sunt multumita de OMUL care traieste in mine. Inca ma dezvolt. Nu regret nimic din ceea ce am facut, nu mi-e rusine de trecutul meu si nu privesc in urma cu manie. Traiesc azi, aici si acum - Carpe Diem. In fiecare dimineata cand ma trezesc, experimentez placerea suprema: aceea de a fi EU :))

Cateva principii preluate de la altii:

Nu vă pot învăţa violenţa, pentru că nu cred în ea. Pot să vă învăţ doar să nu plecaţi capul în faţa nimănui, chiar cu preţul vieţii voastre. (Gandhi)

Sclavul n-are decat un stapan, ambitiosul are atatia stapani cat ii pot fi de folos carierei sale. (Jean de la Bruyere)

Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit. (Franz Kafka)



3 comentarii:

  1. Pentru cei care interpreteaza cuvantul "Spovedanie" doar functie de ritualul crestin, le spun ca mai exista o interpretare absolut normala care suna asa:

    SPOVEDÁNIE s. 1. (BIS.) mărturisire, spovedire, (înv. şi pop.) spovadă, (înv. şi reg.) spovedeală, (înv.) mărturisitură. (~ făcută preotului.) 2. confesiune, confidenţă, destăinuire, dezvăluire, mărturisire, (rar) sincerităţi (pl.). care de regula se fac prietenilor

    RăspundețiȘtergere
  2. 'Am nevoie de un timp in care sa traiesc doar pentru mine!
    Imi place atat de mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Incertitudini

    fiecare are nevoie de un astfel de timp :))

    RăspundețiȘtergere