Gand...


miercuri, 21 octombrie 2009

Feng Shui



Elemente de care ar trebui sa tinem cont


Formele cele mai bune în alegerea unui teren sunt cele patrate sau dreptunghiulare. Evitati formele neregulate ale unui teren pentru ca pot afecta norocul si sanatatea. A se evita în special loturile cu multe colturi si cele în forma de triunghi. Partea din fata a terenului trebuie sa fie mai joasa decât cea din spate, în nici un caz invers. În fata casei ar trebui sa fie un bazin sau o piscina, un lac sau un rau linistit, dar în nici un caz un bazin cu apa statuta sau o fântâna - fântâna se crede ca atrage spirite. În general, este bine sa se evite cladirile cu forme neregulate sau ciudate. Aveti grija la casele aflate într-o fundatura de drum. Evitati sa stati într-o casa spre care este îndreptata o strada. Evitati plantarea copacilor mari în fata casei, în special în fata intrarii principale fiindca blocheaza energia sa pozitiva sa mai intre în casa. Casa nu trebuie sa aiba în fata sau lânga ea: un cimitir, o morga, orice alt fel de locuri religioase de rugaciune, un comisariat de politie, cladiri în forma elementului Foc, exemplu acoperisuri ascutite. Usa principala nu ar trebui sa aiba în fata un copac sau un felinar, nu ar trebui sa aiba în fata scarile sau un colt ascutit îndreptat direct spre ea, nu ar trebui sa fie blocata în apropierea ei de un zid, nu ar trebui sa fie fata în fata cu usa de serviciu. Dimensiunea usii principale ar trebui sa fie proportionala cu dimensiunea casei. Sufrageria trebuie sa fie bine luminata, preferabil cu lumina naturala de la o fereastra/balcon. Dimensiunea sufrageriei nu trebuie sa fie mica. Nu amplasati oglinzi pe tavanul sufrageriei, nu puneti prea mult mobilier.

DORMITOR

Dormitorul trebuie sa fie zugravit în culori pastel. Nu plasati patul în fata ferestrei, sub fereastra, sub o grinda, între doua usi, în linie dreapta cu o usa, cu capul sau picioarele spre usa, cu fata spre colturile ascutite ale camerei, cu fata spre rafturi descoperite, lipit de peretele comun cu baia. Nu plasati oglinzi în dormitor, si nici vizavi de patul în care dormiti. Daca totusi aveti una, nu dormiti cu fata la oglinda. Daca aveti o oglinda în fata patului, încercati sa-i schimbati unghiul catre alta directie din camera, sau acoperiti-o astfel încât sa nu fie îndreptata spre dumneavoastra când dormiti. Efectul de oglinda îl are si ecranul televizorului, deci nu asezati tv-ul în dormitor. Nu asezati în dormitor fotografii reprezentând peisaje acvatice sau alte imagini ce sugereaza apa. Nu asezati fântâni interioare sau acvarii în dormitor. Elementul apa nu trebuie sa existe în dormitor, atrage stres emotional. Daca locuiti într-o vila cu etaj, nu plasati dormitoarele sub camerele de baie de la etaj sau sub spalatoriile în care se afla masini de spalat. Elementul apa nu trebuie sa fie plasat în preajma dormitoarelor. Elementul apa e reprezentat de bai, fântâni, frigidere, masini de spalat, oglinzi. Nu amplasati în dormitor obiecte ce inspira frica: masti, monstri, arme, sabii, imagini urâte, imagini ce inspira conflictul, lupta, moartea, tristetea, tablouri cu animale salbatice sau imagini de vânatoare, tablouri cu fete triste sau înlacrimate. Scoateti din dormitor orice obiect ce va aduce aminte de serviciu (geanta diplomat, mapa, laptopul, vreun instrument de lucru etc.). Evitati canapelele sau paturile de culoare rosie. Creeaza tensiune în încapere. Cu toate acestea, e bine ca în coltul de sud-vest al dormitorului conjugal sa existe un obiect rosu. Pastreaza vie pasiunea în cuplu. Folositi asternuturi roz în dormitorul conjugal pentru a mentine armonia în cuplu. Dormitorul conjugal ar trebui amenajat în coltul de sud-vest al casei, iar patul conjugal în coltul de sud-vest al camerei. Asezati în dormitorul conjugal doua obiecte identice alaturate: doua pasari, doua pietre, doua plante, doua scaune, pentru a mentine vie atmosfera de cuplu.

CAMERA COPILULUI

Plasati clopotei de vânt în camera copilului daca vedeti ca acesta se îmbolnaveste frecvent. Produceti des zgomote cu clopotelul respectiv în toata casa, sunetul va echilibra energiile din încaperi. Plasati scaunul de la biroul copilului cu spatele la perete. Întotdeauna scaunul pe care se sta la masa trebuie sa fie cu spatele la un obiect solid, niciodata spre usa. Daca nu poate fi evitat, asezati în fata ochilor o oglinda care reflecta usa de la intrare.
Plasati un obiect de hematit în camera copilului (deasupra patului sau în mijlocul peretelui de est) pentru o sanatate buna si un somn linistit. Copilul nu trebuie sa doarma cu capul spre peretele baii sau toaletei. Asezati biroul de studiu al copilului în coltul de nord-est al camerei. În camera copilului nu trebuie sa existe obiecte ascutite îndreptate spre locul de odihna sau de studiu al copilului: colturi de mobila, flori cu frunze ascutite, colturi de zid, bete, grinzi etc. Daca nu pot fi evitate, asezati în fata lor copacei din cristal, cristale, clopotei, plante. Nu asezati în camera copilului picturi cu imagini acvatice, cu animale salbatice sau imagini care provoaca frica.

BUCATARIE

Nu plasati frigiderul vizavi sau lânga aragazul din bucatarie. Cautati sa aveti o distanta între aragaz si chiuveta, altfel intra în contradictie elementele foc-apa. Înlocuiti mesele de marmura cu mese de lemn. Preferabil rotunde.

BAIA

Tineti usa de la baie mereu închisa, la fel ca si capacul de la toaleta. E bine ca baia sa nu fie vizibila. Când va construiti o casa noua, amplasati baia într-o zona mai putin vizibila de la intrarea în casa. Nu asezati bai si toalete lânga intrarea principala. Daca exista una, tineti mereu usa închisa, asezati clopotei de vânt la intrarea în baie sau o oglinda pe usa baii. Nu dormiti cu capul sau cu fata spre usa de la toaleta. Nu dormiti cu capul spre peretele comun între dormitor si baie. Daca nu poate fi evitat, asezati la capul patului un paravan, o planta, clopotei.
Nu puneti frigiderul în fata usii de la baie.

HOLURI, CORIDOARE, USI, SCARI

Holurile trebuie sa fie eliberate de mobila sau alte elemente de decor care pot sugruma fluxul de energie. Pasajele de trecere trebuie sa fie continue, fara oprelisti. Încaperile aflate la capatele coridoarelor lungi sunt încarcate negativ. Pentru a combate aceasta energie distructiva, vopsiti usa încaperii în: rosu daca usa este îndreptata spre vest sau nord-vest, verde daca este spre sud-vest sau nord-est, albastra daca este spre sud si alba daca este spre est sau sud-est.

Orice recipient ce contine elementul apa ar trebui plasat pe partea stânga a usilor de intrare în încapere pentru a pastra buna întelegere între membrii familiei. Spre usa de la intrare nu trebuie sa existe îndreptat nici un colt proeminent. Daca stati cu fata la usa, îndepartati din fata dumneavoastra orice mobila care ascunde o parte din usa. E bine ca din locul în care stati (masa de lucru, canapea etc.) sa vedeti permanent usa de la intrare întreaga. Amplasati la baza scarilor un obiect masiv - o statuie, o planta mare. Nu închideti usile în casa, tineti-le larg deschise sau si lasati fluxul de energie sa se miste fara oprelisti. Acelasi lucru e valabil si în legatura cu mobila din încaperi. Nu încarcati casa cu multa mobila, cu cât interiorul este mai larg, cu atât energia este mai libera sa se miste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu