Gand...


joi, 3 septembrie 2009

Templul Angkor Wat din Cambodgia (una dintre minunatiile lumii protejate de UNESCO)



Angkor este numele convenţional aplicat unei regiuni din Cambodgia servind ca sediu al Imperiului Khmer care a inflorit (aproximativ) din secolul al nouălea pana în secolul al treisprezecelea. Ruinele Angkor sunt amplasate în mijlocul unei paduri si a unor terenuri agricole în apropiere de Siem Reap şi reprezintă un sit inclus in minunantiile UNESCO.

Angkor Wat a fost declarat cel mai mare monument religios din lume. În 2007, o echipă internaţională de cercetători a concluzionat că Angkor a fost cel mai mare oraş preindustrial din lume, cu o extindere urbană de 3000 de kilometri pătraţi. In Angkor ar fi trait o populaţie de până la un milion de oameni.

Angkor Wat (sau Angkor Vat), a fost construit pentru regele Suryavarman al II-lea, la începutul secolului al 12-lea ca templul oficial de stat şi zona a fost declarata capitala acestuia. A fost inchinat zeului hindus Vishnu, in prezent fiind templu budist.

Templul ne infatiseaza simbolistica stilului clasic al arhitecturii Khmerilor. A devenit un simbol al Cambodgiei, apare si pe drapelul naţional fiind totodata atracţia turistica a ţării.

Creatie video Helga (Germania), muzica:Paul Lawler si Paul Speer


2 comentarii: