Gand...


vineri, 13 noiembrie 2009

Tehnici hipnotice: Tehnica tunelului


Aceasta tehnica se foloseste adesea la reintiparire – fixarea unor trairi noi asupra unor evenimente trecute. Poti sa folosesti aceasta tehnica oricand ai o traire veche si care, din pozitia de observator, pare nepotrivita pentru situatie – de exemplu, cand un copil se simte vinovat pentru ce i-a facut un adult.

1. Observa unde in corp simti emotia. Cu mainile, scoate emotia din tine si pune-o in fata ta. Mareste imaginea pana cand este de dimensiunile si forma unei usi.

2. De cealalta parte a usii se afla un tunel al trairii. intr-un moment, vei intra in tunel si vei merge prin el sa afli ce se afla dincolo de el. Exista o regula: odata ce ai intrat in tunel, trebuie sa continui sa mergi inainte.

3. Dupa ce ti-ai asumat sa-ti misti continuu picioarele, paseste in tunel, inchide usa dupa tine si experimenteaza trairea care te inconjoara in timp ce te deplasezi pana descoperi iesirea de la capatul celalalt (aceasta trecere nu dureaza mai mult de 30 de secunde).

4. Parcurgand trairea si iesind prin celalalt capat, ajungi de obicei intr-un loc foarte diferit din punct de vedere emotional. Cand treci prin vinovatie poti sa descoperi libertate, cand treci prin furie poti sa ajungi la compasiune. Cateodata, poti ajunge la alte trairi puternice care au fost suprimate sau mascate. Cand se intampla aceasta, treci si prin aceste trairi pana ajungi intr-un loc in care te simti sanato(a)sa si intre(a)g(a).

Dupa un articol de Kevin Creedon preluat din NLP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu