Gand...


joi, 27 mai 2010

Romania, trezeste-te!



"Criza" noastra isi are radacinile bine infipte in jaful facut de politicieni! Criza asta nu este a noastra. Ne solidarizam cu hotii ajunsi in top 300 si ceilalti care nu apar decat prin presa? Am fi putut vorbi de criza numai daca am fi avut export, or... noi facem numai importuri! "Criza" e a lor, nu a noastra! Nu-i nimic! Ne resamnam, platim ce ni se cere si eventual ne sinucidem cand nu mai facem fata cheltuielilor! Suntem lasi, umili, sclavi si lipsiti de demnitate. Vreti respect? Demonstrati! Vreti masuri drastice si reforme? Demonstrat!. Vorbaria nu ne schimba soarta. Trebuie sa actionam prin fapte! Daca nu acum, CAND? Dacan nu NOI, cine?

6 comentarii:

  1. @ Gina

    e un adevar. sa nu ne ascundem dupa degete. numai taranii nu-si dau seama chiar daca altii se mira cum de muncesc ca in neolitic. ei asa au fost obisnuiti de generatii si tot acolo au ramas. neevoluati!

    RăspundețiȘtergere
  2. Shanti,
    Tocmai m-am intors de la tara, dupa trei zile. Am muncit, din placere.N-a fost usor, dar nu pot lasa lucrurile la intamplare. Stiu ca nu voi ' trai' din roadele gradinii noastre. Saptamana trecuta s-a dezlantuit, din senin, o furtuna groaznica, urmata de grindina. A ras totul, asa ca am cam luat-o de la capat.
    Nu despre gradina mea voiam sa-ti spun, ci despre mentalitatea omului de astazi de la tara. Doua situatii.

    Vineri, cand am ajuns, persoana careia i-am dat fanul din livada adusese o femeie sa stanga fanul in capite. Intrebata de ce si-a adus copilul cu ea- o fetita numai pielea si osul, a spus ca sotul este la facultate. Impresionati, am insistat- ce facultate urmeaza, unde?
    Cred ca ai inteles mai repede decat mine- tatal fetitei este la puscarie..
    Ceva mai tarziu, m-am uitat, nu chiar intamplator, la cei cativa oameni veniti sa incarce fanul intr-o caruta. Tarau, in sila, niste greble si furci- au irosit mult, mult fan. Ce mai... treaba de mantuiala.
    Da, ai dreptate, multa lume de la tara este incremenita intr-o mentalitate oarba- lene, dispret, frica zilei de maine, lipsa unei perspective.. o lume fara capatai.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Gina

    am observat tacerea ta pe blog si m-am gandit ca esti plecata pe undeva.

    hehehe... la noi la tara, mama n-are pe cine chema sa coseasca iarba! poate Boc o fi mai ieftin? :)) cei care ar putea s-o faca au vite si iarba e numai buna pt mancare, insa... i se cer suplimentar si bani, nu conteaza ca-si iau iarba!

    toata treaba se face de mantuiala. e jale. jale mare. nu are pe cine chema sa bata un cui, sa faca o reparatie, reconditionare de calitate... toti sunt vai mama lor dar au pretentii la niste sume... de exemplu la noi se cer 20 ron/zi + mancare, bautura si cafea. cand se face treaba? cand vor ei si taraganeaza cum le vine pe chelie.

    si eu am lucrat in gradina (pt prima oara in viata :)) stiu ca e greu, dar atunci cand o faci o zi-doua nu e mare scofala. chiar te relaxeaza.

    e trista constatarea ta dar si adevarata. eu m-am lamurit abia acum cine ne hotaraste mereu soarta. cu asemenea conationali... pot sa-mi cumpar cruce! nu voi asista la evolutie ci la involutie! am spus bine in video: taranii au ramas in neolitic!mental si comportamental. ei au un arhetip neschimbabil de la Adam incoace :((

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea o camaruta intr-un satuc de munte- fereastra deschisa spre soare si muzica din blogul tau!!!
    Si bucuria inceputului fara sfarsit..

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Gina

    nu cred ca vei putea sta acolo pt restul vietii. la un moment dat iti va lipsi haosul, tumultul strazilor, rautatea oamenilor... sigur, sigur te vei plictisi :))

    ma bucur ca-mi apreciezi muzica. asa imi canta mie sufletul :))

    RăspundețiȘtergere