Gand...


joi, 15 aprilie 2010

Lectie despre obiectivism



O pereche recent căsătorită s-a mutat într-un cartier foarte liniştit.

În prima dimineaţa, din noua casă, în timp ce-şi savurau cafeaua, femeia observă, privind pe fereastră, o vecină care îşi întindea cearceafurile în balcon .

- "CE CEARCEAFURI MURDARE ÎNTINDE VECINA NOASTRĂ ÎN BALCON... ! Cred că are nevoie de un nou detergent...poate ar trebui s-o învăţ să-şi spele mai bine cearceafurile!"

Soţul o privi atent în tăcere. Şi aşa, la fiecare două sau trei zile soţia repeta observaţiile, în timp ce vecina îşi întindea liniştită rufele la soare.

După o lună soţia rămăsese surprinsă văzând că vecina sa întindea cearceafuri mult mai curate şi îi spuse soţului ei:
- Priveşte, vecina noastră a învăţat să spele rufele! O fi învăţat-o altă vecină??

Soţul îi răspunse zâmbitor:
- "Nu, dragă, azi m-am trezit mai de dimineaţă şi am spălat geamurile casei noastre !"

Aşa este şi în viaţă! Totul depinde de curăţenia ferestrei sufletului nostru prin care observăm faptele. Înainte de a critica, ar fi bine să ne autoanalizăm şi să ne purificăm propriul suflet. Numai aşa vom putea vedea clar situaţiile din jurul nostru şi puritatea sufletească a celorlalţi...

5 comentarii:

  1. Este foarte buna ( nu gasesc alte cuvinte potrivite) parabola ta, Shanti. Pentru orice moment din viata personala . Sau din viata cetatii.

    Este si o vorba - sa nu-ti faci casa cu pereti de sticla , dupa ce ai dat cu bolovani in geamurile vecinului( nu stiu daca am citat intocmai) .
    p.s. daca imi permiti- sau prezumtia de nevinovatie, pana la probe.

    Multumesc mult! La tine este ca la un izvor!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suuuuuuuuuuuper ,o zi minunata :)
    p.s.ai o dedicatie muzicala.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Gina

    e o lectie pe care ar trebui s-o invete toti, din pacate, din ce in ce mai putini o asculta si o practica. acum se poarta lovitul cu bolovani exact de catre cei care nici macar n-ar trebui sa blameze pe altul! dramatic!

    @tavi

    mersi pt dedicatie. o sa-ti las mesaj. azi n-am apucat sa fac vizite. maine am treaba. nu stiu daca ti-am spus, dar nu sunt acasa si am acces la internet ceva mai rar.

    weekend placut la toata lumea. va pup, dragilor

    RăspundețiȘtergere
  4. Am inteles ca nu esti acas. Am inteles si altceva.


    Iti doresc din tot sufletul NOROC!!
    Meriti tot ce este BUN si FRUMOS!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Gina

    ai inteles bine ca nu sunt acasa - ti-am si scris la un comentariu asta. altceva-ul asta e urias. daca ai deslusit chiar si o particula din el, tot e bine.

    NU ma plang. Sunt doar DEZGUSTATA!DEZAMAGITA! Da, mi-e greu ca am plecat dintre lucrurile mele. Simt cum ma sfasii apoi ma reculeg si iar ma sfasii... Undeva trebuie sa existe un finish!

    RăspundețiȘtergere