Gand...


duminică, 27 decembrie 2009

Ganduri pentru 2010...



Cu mult drag pentru voi,
Shanti


La Multi Ani!

9 comentarii:

  1. @ Memento Mori

    Ce-ar fi sa nu te mai gandesti la moarte? Ea oricum vine, fie ca esti sanatos sau bolnav, bogat sau sarac. Toti suntem datori cu ea. Ce-ar fi sa te bucuri de ceea ce vezi in jurul tau, sa te alini cu iubirea celor din jurul tau, sa privesti frumusetile si sa le percepi esenta absoluta, asa cum spunea un mare filosof unui novice: "Priveste pomul asta! Incearca sa-i vezi frumusetea absoluta si nu doar starea sa de pom! Abia atunci vei reusi sa patrunzi in lucruri!"

    La multi ani pentru 2010! Capul sus si mergi mai departe dar cu bucurie! Inca existi! Profita de asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur de viata dar fara sa uit niciun moment ca tot ce are FORMA, se destrama ca norii.
    Asta imi da putere sa merg mai departe indiferent de ce mi se intampla.
    Iti multumesc pentru acest "loc" frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Memento Mori

    ... totul e desartaciune ... nefiind de loc un om religios, aici gasesc totusi adevarul!

    nu voi intoarce niciodata celalalt obraz pt a fi lovita si nici nu voi pleca capul pentru a-mi fi taiat cu sabia! nu sunt construita asa. daca tot e sa mor intr-o zi, macar sa mor demna!

    Emiliano Zapata avea o vorba: "Decat sa traiesc in genunchi, mai bine mor in picioare!" De acord cu el!

    RăspundețiȘtergere
  4. Servus!
    multumesc pentru gindurile tale. ma bucura descoperirea lor...
    toate cele bune!
    la multi ani de ginduri frumoase si apropiate sufletului tau!

    RăspundețiȘtergere
  5. Never say never.
    In speranta ca vei intelege ca nu intentionez sa te supar, pentru ca realmente imi esti foarte draga, o sa-ti spun ce cred eu:

    Cand ne intrupam, esenta noastra, ENERGIA INFINITA, isi stabileste limitele si ia o FORMA, care se contureaza incepand din planurile subtile, pana cand devine materie.
    Pe masura ce devenim constienti in lumea fizica, incepem sa ne vedem ca indivizi.
    Suntem UNICI, suntem ALTCEVA decat celelalte fiinte cu care interactionam.
    Treptat ne dorim sa fim tot mai SPECIALI.
    Refuzam sa acceptam realitatea evidenta ca FORMA nu rezista in timp, si ca se tot transforma pana in momentul in care se reintegreaza in ENERGIA INFINITA din care a venit.
    Refuzand sa ne acceptam esenta, ne OPUNEM celorlalte FORME carora vrem sa le demonstram unicitatea noastra, vrem sa le domonstram mereu ca noi avem dreptate, ca am gasit secretul fericirii vesnice.
    Daca FORMA din fata mea nu este acelasi lucru cu MINE, inseamna ca o pot supune, umili sau o pot "iubi" in intelesul dat de FORMA, iubirii, adica pot ridica pretentia de la aceasta FORMA sa ma completeze, sa ma implineasca, sa ma faca fericit.
    Se tot vorbeste de suflete pereche, de mari impliniri prin "iubirea" dintre doua forme, dar nimeni nu a cunoscut personal o astfel de "implinire" decat pe termen limitat, adica pana cand energiile celor doua forme s-au uniformizat si cand nu si-au mai ajuns una alteia pentru ca au devenit UNA, adica o noua FORMA avida de "implinire" din exterior.
    Se vorbeste si de mari "realizari" in plan profesional, social, spiritual etc, dar daca ajungi sa cunosti indeapropae aceste FORME care crezi tu ca s-au "implinit" constati de regula ca sunt nefericite.
    Spun de regula, pentru ca este posibil ca orice FORMA sa-si inteleaga esenta, indiferent de nivelul social, profesional, spiritual etc.
    Fericirea nu este in alta parte si nici intr-un alt timp, ci este AICI si ACUM doar ca nu o "vezi" decat daca te identifici cu ceeea ce ESTI in esenta, dincolo de FORMA.
    Ca FORMA nu ai continuitate si asta te doare atat de tare incat ajungi sa te autoiluzionezi ca ESTI SPECIAL in FORMA desi STII ca FORMA depinde de SPATIU, TIMP si MATERIE si este prin definitie LIMITATA.
    Ca FORMA nu ai cum sa fii fericit pentru ca STII ca o sa DISPARI.
    Fericirea constanta si reala o gasesti dincolo de FORMA si stii ca ai gasit-o cand nu-ti mai doresti sa demonstrezi altor FORME ca esti SPECIAL, cand intelegi si te raportezi la alte FORME cu IUBIRE (inteleasa ca stare de armonie cu tot de exista si cu tot ce nu s-a manifestat inca).
    In momentul in care intelegi ca FORMA ta si FORMA din fata ta nu sunt decat doua manifestari in plan fizic ale aceleiasi ENERGII INFINITE care s-a manifestat prentru "inceput" in acest UNIVERS, sub forma IUBIRII care nu se ataseaza de nimic, nu ai cum sa te revolti pe ceea ce incearca sa-ti faca FORMA din fata ta atunci cand crede ca te jigneste, umileste etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Flavius

    mersi pentru urari si ma bucur ca vin din partea unei persoane cu suflet sensibil si inalt asa cum te percep prin poeziile tale. La Multi Ani pentru 2010!

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Memento

    N-am gasit motive de suparare in textul tau, dar fiind in criza de timp nu pot sa-ti raspund pe larg. In principiu s-ar parea ca filosofia ta despre forme ar fi asemanatoare cu a mea, evident cu unele exceptii.

    Iti doresc multe bucurii spirituale si La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut. Dorinţe pentru un an nou fericit. Mulţumesc. Wishing you and your family a prosperous and happy New Year. Hugs. Philip

    RăspundețiȘtergere