Gand...


joi, 20 mai 2010

Sculpturi de gradina - artist Bruno Torfs



Lucrările originale şi unice ale sculptorului şi pictorului Bruno Torfs continuă să aducă bucurie şi inspiraţie vizitatorilor din toate colturile lumii. Amplasate in padurea din Marysville (Australia de Sud-Est) - unde si-a construit chiar si propria casa - dau viaţa unor personaje de neuitat, fie din povestile copilariei, fie din calatoriile sale intreprinse in toata lumea. Bruno se apleaca cu pasiune si daruire asupra lucrarilor sale artizanale, muncind cu bucurie si cu zambetul pe buze. Deseori executa lucrarile la faţa locului. Unele dintre ele fiind confectionate din lut, necesita ardere in propriul cuptor.

In 25 de ani de munca, Bruno a creat o lume magica, plina de fantezie, daruind padurii o frumusete aparte si totodata ofera turistilor un spatiu natural de vis.

Din păcate, pe 02.7.2009, padurea minunata a lui Bruno a fost cuprinsa de un incendiu devastator care a distrus totul in cale. Statuile artistului au fost mistuite de flacari. La fel si casa sa. Din fericire, viata sa si a familiei sale a fost salvata de prietenii si vecinii sai. Daca a reusit sa supravietuiasca acestui incendiu inseamna ca este un om extrem de norocos, declara zambitor Bruno vizitatorilor.

In urma incendiului, aproape intreaga sa munca a fost distrusa. Astazi mai exista 160 de sculpturi. Totusi, Bruno a ales să rămână în Marysville. Aici ii sunt radacinile, viata, amintirile, bucuriile, arta care a murit si cea care va sa vie. A inceput sa-si reconstruiasca casa şi grădina cu aceeasi placere ca la inceput.

Pasiunea lui Bruno? Care ar putea fi alta decat cea de a împărtăşi tuturor dragostea fata de artă? :)) Suplimentar povesteste vizitatorilor cum a scapat cu viata din marele incendiu. De fapt el considera ca ramanand in viata se datoreaza unei minuni. La un moment dat s-a gandit sa creeze artistic niste flacari in scopul de a simula incendiul urias astfel incat vizitatorii sa poata intelege mai bine cum arata momentul in care viata sa si a familiei sale le-au fost puse in pericol.

Multe multumiri Roxanei care m-a luat de manuta si m-a "invitat" in gradina lui Bruno :)

3 comentarii:

  1. Shanty,suuuuuuuuper ,o zi minunata!
    p.s.ai o dedicatie muzicala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Shanti,

    Ai pus atata suflet in poveste, ca mi-ai creat senzatia ca-l cunosti pe sculptor dintotdeauna.
    El si viata lui chiar sunt niste minuni!
    Auzi, sa imortalizeze flacarile dupa ce i-au mistuit munca?
    Daca te gandesti ca traieste, il intelegi.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ tavi

    ma bucur ca ti-a placut. pe mine m-a linistit f.mult tot ceea ce am vazut. mi-am imaginat foarte usor o plimbare prin gradina lui Bruno :)) mersi pt dedicatie. weekend placut.

    @ gina

    l-am simtit aproape de sufletul meu. mi-a placut zambetul lui, energia care o transmite si nu in ultimul rand talentul sau de artist. lucrarile sale par a fi vii. imi imaginez ce durere a simtit atunci cand focul i-a mistuit intreaga bogatie artistica. este bine ca a gasit puterea sa se ridice din durere si sa recladeasca tot ceea ce i-a fost distrus. pentru asta merita sincere felicitari. il admir!

    RăspundețiȘtergere