Gand...


joi, 25 februarie 2010

19 motive pentru a ramane in Romania

1. -pentru ca Romania e singura tara in care te uiti cand altul munceste si iei spor de vedere buna
2. -pentru ca aici toate lumea imparte cu tine ce are: manelele din masina, gripa din autobuz si nevasta de acasa
3. -pentru ca au incercat sa faca mici si la Paris si nu le-au iesit decat manete de Citroen
4. -pentru ca aici marinarul a ajuns presedinte. Va dati seama unde poti sa ajungi ca pompier?
5. -pentru ca doar in Romania sunt mai multe Jepp-uri decat milionari si mai multi milionari decat firme
6. -pentru ca avem si noi Silicon Valley, dar nu e intre doua dealuri din California , e intre doua titze din Dorobanti
7. -pentru ca de-aici poti sa pleci repede, nu te tine nimeni
8. -doar aici te poţi bucura de ospitalitatea proverbială a poporului român… În trafic toată lumea vrea să-ţi cunoască mama şi să-ţi iubească copiii, morţii şi răniţii
9. -doar aici, pentru că-i picată din cer, zăpada este considerata SFÂNTĂ… odată ce s-a aşezat pe şosea, o lună de zile nu o atinge nimeni… la noi zapada şi bătaia sunt rupte din Rai
10. -avem cea mai bună shaorma, chiar dacă arabii sunt minoritari
11. -pentru că doar aici există nume ca Simona Sensual… şi culmea, nu e actriţă porno
12. -pentru ca doar aici putem vorbi urat de unguri, bulgari, olteni.. si sa fim considerati haiosi in acelasi timp.
13. -pentru ca numai aici poti sa devii sofer profesionist la slalom printre obstacole (gropi, caini morti,…betivi).
14. -pentru ca atunci cand se vor termina locurile in iad cei morti vor fi trimisi in Romania
15. -doar aici poti sa ai pretentii sa primesti fara sa oferi nimic in schimb
16. -doar aici se iau pauze inainte de a incepe munca
17. -aici sunt cei mai zgarciti oameni, le este greu sa dea si buna ziua
19. -doar aici se cumpara parfumul dupa nume, nu dupa miros.

Autor necunoscut dar inspirat nevoie mare.

marți, 23 februarie 2010

Maxime despre iubire & Blues



Foamea de iubire este mult mai greu de eliminat decât foamea de pâine.(Maica Tereza)

Ne pierdem timpul cautand iubitul/iubita perfect(a) in loc sa cream iubirea perfecta. (Tom Robbins)

Cand iubirea nu e nebunie, nu este iubire adevarata. (Pedro Calderon de la Barca)

Muzica: Dodley Taft - Have You Ever Loved A Woman

marți, 16 februarie 2010

Lumina si intuneric


Motto: "Pentru a ne putea ridica sufletul spre lumina, trebuie mai intai sa coboram dupa el in infern"



Din crepusculul innorat al existentei noastre mizere, in care, din cand in cand, cate o raza de lumina mai strabatea semiobscuritatea spirituala, ne trezim voit, intr-un intuneric total, in care singurele raze de lumina sunt controlate si atent orchestrate, astfel incat ceea ce ni se serveste sa corespunda exact dorintelor noastre infantile.

Inchistat in carapacea lui existentiala, efemera, omul nou, omul modern, leneveste somnoros la soarele fictiv al materialismului, ce straluceste in bezna constiintei sale adormite, asteptandu-si blajin osul dorit, aruncat in sila de stapan pentru a-i domoli setea de cunoastere.

Traim intr-o societate letargica, bolnava spiritual, strans legati de o dezvoltare cat mai tehnologizata, cat mai controlata, in care individualismul personal este ceva efemer si de domeniul trecutului. Singurul care nu poate fi controlat este spiritul. Haideti sa coboram in infern dupa el si sa-l ridicam in lumina...

sâmbătă, 13 februarie 2010

Happy Valentine's Day & Dragobete



Iubitii nu se intalnesc la un moment dat in viata. Ei sunt dintotdeauna unul intr-altul.
(Jalal al Din Muhammad Rumi)


Iubiti-va mult!

vineri, 12 februarie 2010

Anunt angajare: Job sezonier in Senegal :))

Postul : Ajutor de urcat pe cal
Locul : O plajă din Dakar
Salariu : 5€/săptămână plus toate cheltuielile plătite
Necesar: numai 3 lucrători
Solicitari pana in prezent: 6.437.943
Obiectul muncii: priviti poza :)



Nota : Există persoane care au solicitat jobul interesati fiind de locul calului… :)

Criza de Romania :))



De-a dreptul senzational... da, la romani nu este criza atata vreme cat mai avem pita cu slana, horinca si facem de toti caterinca. Atentie insa la oua: ele ne provoca stressul :))

miercuri, 10 februarie 2010

Leapsa primita de la Gina aka Incertitudini

1. Ce si cat din viata personala expui scriind?

Nu abordez subiecte intime dar impartasesc anumite stari, cunoasteri, fotografie, arta, muzica si poezie. Nu agreez postura unei carti deschise cu toate ca apreciez asta la altii. Imi place misterul si in general incerc sa raman in mister.

2. Cu ce iti dauneaza blogul?

Cu absolut nimic. Ma stimuleaza si il tratez ca pe un copil care-mi suporta toate capriciile :))) Am mai multe bloguri si ceea ce mi se pare minunat este faptul ca intr-un timp relativ scurt am fost remarcata de o buna parte a comunitatii site-ului respectiv. Asta inseamna ca am atras atentia datorita subiectelor abordate, a design-ului paginii, a background-ului muzical etc...deci... nu mi-am pierdut timpul inutil. Oricum imi place mult sa scriu...parca ar fi a doua mea natura :)) Nu pastrez o lista lunga cu "prieteni" ci doar pe cei care merita atentie. Prietenul virtual trebuie sa comunice, nu sa-mi stea pe lista ca un simplu nick! Nu fac colectie de numere!

3. Cu ce te ajuta blogul?

Socializez si totodata incerc sa-mi promovez anumite idei, conceptii etc... Sunt in lumea virtuala de vreo 12 ani, asa ca am intalnit tot felul de oameni, unii cu adevarat minunati, pe care ii si pastrez ca prieteni. Cu cei mai speciali corespondez inclusiv pe e-mail. Imi place comunicarea inteligenta, spirituala, chiar asezonata cu umor dar resping vulgaritatea. Avand si unele abilitati mai deosebite, "simt" omul bun, luminos, intelept la fel cum il "simt" si pe cel fatarnic, rau, invidios, vulgar, negru... :)) Admit discutiile contradictorii argumentate si politicoase considerandu-le a fi deseori constructive.

4. Ce reactii permiti?

Diverse: apreciere, schimb de idei, umor, povesti de viata.... Celor care depasesc o anumita limita le inchid usa definitiv. Fara suparare sau ranchiuna. Posed capacitatea de a retine doar ceea ce este frumos. Ma declar o hedonista si eclectica convinsa :)) Rautatile le ard pana la consumare totala. Nu pastrez nici cenusa :)) Pe un site abordez subiecte sensibile iar reactiile cele mai grave au fost ...amenintarile cu moartea. Nu ma sperie lucrul asta :)) Sunt o neinfricata. Deseori imi spun ca renasc din cenusa precum Pasarea Phoenix :))

5. Care ti-e rutina de bloggher?

Aproape zilnic scriu sau postez cate ceva - prin rotatie :)) Nu uit niciodata sa-mi salut prietenii sau sa le urez weekend placut/o noua saptamana minunata :)) Asa sunt eu, n-am pretentia ca altii sa faca la fel. Totusi, intre prietenii vechi a devenit un obicei. Evident ca raspund la comentarii - mi se pare un gest de politete, exceptie fac cele care se limiteaza la ... emoticoane :)) Ce pot raspunde la un asemenea mesaj? Nu caut subiecte care au rating in blogosfera si nici nu abordez asemenea subiecte decat daca personal consider ca am de adaugat ceva. Imi place sa fiu originala - atunci cand imi expun o opinie - si nu ma intereseaza ratingul, ma intereseaza sa fiu citita de cei care trebuie! Culmea, avand asemenea "tabieturi" de blogger, am si rating. Dar nu aici :))

Cu parere de rau dar nu am cui transmite leapsa :(( Prietenii mei nu au blog aici :(( Singurul care avea, este foarte ocupat, asa ca...

Gina draga, te rog sa ma ierti si sa ma intelegi. N-as fi vrut sa rup firul povestii. Consider ca leapsa trebuie s-o transmiti cuiva pe care-l apreciezi . Nefiind corect sa ti-o transmit tot tie, ma opresc aici. Dupa cum observi, pe "Blogger" nu prea am prieteni - doar "urmaritori" care nu comenteaza :)) asa ca... fiind noua prin zona, asta e!

marți, 9 februarie 2010

Trigramele chinezesti


Zhen - tunetul - este asociat fiului cel mare, estului, lemnului si culorii verde, picioarelor si numarului 3.

Kan - apa - reprezinta fiul mijlociu sau un barbat adult, nordul, apa si culorile negru si albastru, urechile, sangele si rinichii si numarul 1.

Gen - muntele - este asociat urmatoarelor: mezinului, nord-estului, pamantului si culorilor maro si galben, mainilor si picioarelor si numarului 8.

Kun - pamantul - reprezinta mama, sotia, bunica sau o femeie varstnica, sud-vestul, pamantulsi culorile aferente, abodmenul si stomacul, numarul 2. Kun, fiind format in intregime din linii, yin, este o forta yin pura.

Xun - vantul - este asociat fiicei celei mai mari, sud-estului, lemnului si culorii verde, coapselor si partii inferioare a spatelui, numarului 4.

Li - focul - reprezinta fiica mijlocie sau o femeie de varsta mijlocie, sudul, focul si culorile rosu, portocaliu, roz, violet, ochii si inima, numarul 9.

Dui - mlastina - este in relatie cu mezina sau o fata tanara, vestul, metalul si culorile aferente, gura si pieptul, numarul 7.

Teoria trigramica ordoneaza aceste energii fundamentale in trei mari clase de modele:

a) Modelul Cerului Anterior (al lui Fu-Xi) este modelul generativ al trigramelor si al definirii relatiei lor de complementaritate energetica, acesta fiind un model conceptual atemporal si aspatial, care defineste starea de echilibru absolut.
b) Modelul Cerului Posterior (al lui Wen), care mai este denumit si Matricea Radacina, el reprezentand o aranjare succesiva spatialtemporala a trigramelor, ce reprezinta tocmai structura arhetipala a manifestarii. Aceasta aranjare o intalnim in toate manualele de Feng-Shui sub denumirea de Patratul Magic, in care starile energetice fundamentale semnificate de cele opt trigrame (stele) se aranjeaza in jurul unui centru ocupat de o stare energetica complexa de tip echilibru yinyang.

Exista de asemenea alte opt posibile rearanjari spatial-temporale ale trigramelor, generandu-se astfel toate cele noua matrici energetice, care constituie "Teoria celor noua stele variabile". In traditia chineza cifra 9 este unitatea ciclica corelativ analogica ce defineste spatiul, timpul, materia si constiinta.

Similar Teoriei celor cinci elemente, si in aceasta teorie orice sistem poate fi structurat spatial si temporal cu ajutorul acestor elemente energetice simbolice care semnifica:

1. Apa: cariera, sanatatea, vitalitatea, regenerarea, conservarea, acumularea, linistea, sistemul renal, Nordul.
2. Pamantul: casnicia, empatia, loialitatea, sustinerea, receptivitatea, devotiunea, sacri ficiul, maternitatea, sistemul digestive, Sud- Vestul.
3. Tunetul: initiativa, increderea, optimismul, educatia, impulsul, inceputul, stimularea, activarea , aparitia, expansiunea, sistemul hepatic, Estul.
4. Vantul: relatiile, bunastarea, adaptabilitatea, calatoriile, progresul, dezvoltarea, ordonarea, comunicarea, diversitatea, prosperitatea, Sud-Estul.
5. Centrul: tranzitia, integrarea si dezintegrarea, sursa si finalitatea, amestecul si separarea.
6. Cerul: responsabilitatea, conducatorul, autoritatea, discernamantul, reflectarea, autoperfectionarea, autocontrolul, Nord-Vestul.
7. Lacul: recreerea, romantismul, fructele actiunii (banii, copiii, distractia), implinirea viselor, elocventa, armonia, placerea, viitorul, sistemul respirator, Vestul.
8. Muntele: competitivitatea, oportunitatea, decizia, trezirea, motivatia, obstacolul ce trebuie depasit, directia actiunii, Nord-Estul.
9. Focul: faima, reputatia, reprezentativitatea sociala, mijloacele de actiune, afectivitatea, aparenta, implinirea, expresia, bucuria, sistemul circulator, Sudul.